OFICIAL! România va găzdui turneul final Champions League la minifotbal

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
OFICIAL! România va găzdui turneul final Champions League la minifotbal
Aspect de la finala din 2022, AEK Oradea - Dadi Gradnja
Aspect de la finala din 2022, AEK Oradea - Dadi Gradnja
Federația Europeană de Minifotbal
AEK Oradea, deținătoarea trofeului Champions League 2022, își va putea apăra trofeul pe teren propriu.

Turneele finale EMF Champions League și EMF Masters se vor desfășura la Oradea. EMF Masters este turneul dedicat jucătorilor trecuți de 40 de ani. Anunțul oficial a fost făcut sâmbătă dimineața de Federația Europeană de Minifotbal. Pentru organizarea competiției, Oradea a fost aleasă în detrimentul a trei alte orașe mari: Sofia, Rimini și Dubrovnik.

EMF Champions League se va desfășura între 6 și 9 septembrie, iar echivalentul Masters între 8 și 10 septembrie. Pentru desfășurarea turneului a fost aleasă Arena Antonio Alexe, care are o capacitate de 2.500 de locuri. Federația Europeană de Minifotbal precizează că aceasta va fi cea mai bună locație din toate timpurile în turneele de club. 

Trei echipe din România

În condițiile în care va avea parte de susținerea propriilor suporteri, favorita competiției va fi AEK Oradea, echipa care a câștigat și turneul din 2022, desfășurat în Muntenegru. 

"Cu România atât de dominantă în minifotbalul european de club în 2022, va fi o realizare incredibilă dacă o echipă din altă țară va merge și va lua trofeul acasă cu ea", spune Federația Europeană de Minifotbal.

Vestea a fost confirmată și de managerul AEK Oradea, Spiros Baltsavias. „Oradea va găzdui în premieră turneul final al celei mai importante competiții europene inter-cluburi de minifotbal. Biroul Executiv al European Minifotball Federation întrunit la Sofia a votat în unanimitate candidatura orașului Oradea. Este o bucurie și o satisfacție imensă pentru noi. Turneul final va avea loc în perioada 6-10 septembrie 2023 și vrem să-l organizăm la cel mai înalt nivel. Terenul principal va fi în sală, unde vom monta suprafața sintetică. A fost aleasă această variantă pentru a evita eventualele precipitații care ar putea perturba competiția, iar terenurile secundare vor fi la Baza Tineretului. Aportul Federației Române de Minifotbal a fost important și le mulțumim pentru sprijin”, a declarat Spiros Baltsavias pentru Flashscore.

România ar putea avea trei reprezentante la turneul final. AEK Oradea este calificată din postura de deținătoare a trofeului, iar celelalte două formații ar urma campioana și vicecampioana națională. 

Mențiuni
Fotbal