Designerii au decis! Schimbare istorică pentru echipamentul lui Man United

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Designerii au decis! Schimbare istorică pentru echipamentul lui Man United
Luke Shaw în tricoul principal al lui Man United care nu va suferi modificări radicale în sezonul viitor
Luke Shaw în tricoul principal al lui Man United care nu va suferi modificări radicale în sezonul viitor
Manchester United
Manchester United va face o schimbare istorică la unul dintre tricourile sale în sezonul următor. Va renunța la emblema clubului, pe care o va înlocui cu imaginea unui diavol.

Designerii de la Adidas au optat pentru un aspect minimalist pe cel de-al treilea echipament al lui United, eliminând cuvintele "Manchester United", aspectul ornamentat al insignei și nava, care au fost elemente permanente încă din anii 1970.

În schimb, pe pieptul tricoului va fi afișat doar un diavol, care este de o culoare alb-deschis și care va fi folosit atunci când echipamentul obișnuit de deplasare, care este verde închis cu dungi albe, nu va putea fi folosit.

Acest al doilea echipament, precum și cel obișnuit de acasă al lui United, care este roșu cu dungi negre pe umeri și fără guler, vor avea emblema clasică.

Ultima modificare a acestei embleme a avut loc în 1998, când au fost scoase cuvintele "Football Club".

Sir Matt Busby a fost esențial pentru ca diavolul să fie adăugat la design în 1973, când anterior acel spațiu fusese ocupat de niște dungi.

Busby a auzit pentru prima dată că echipa de rugby din Salford a fost numită "Les Diables Rouge" în timpul unui turneu în Franța în anii 1930 și, în urma dezastrului aerian de la Munchen, a crezut că adoptarea de către United a poreclei "Diavolii roșii" ar putea fi intimidantă pentru adversari.

United va avea acum diavolul ca unică imagine a clubului pe cel de-al treilea echipament pentru sezonul 2023-24.

Au existat unele dezbateri cu privire la faptul dacă nava, adăugată pentru a reflecta rolul Manchesterului în Revoluția Industrială, este un simbol adecvat pe stemă din cauza unei potențiale asocieri cu comerțul cu sclavi. Dar eliminarea sa este pur și simplu o alegere de design a producătorilor de echipament.

Adidas a adoptat o abordare similară cu echipamentul de deplasare al lui Arsenal în acest sezon, eliminând stema clubului și păstrând doar un tun.