Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Cristiano Ronaldo, al doilea meci cu hattrick, de această dată în poarta lui Tătărușanu

Cristiano Ronaldo își confirmă statutul de golgheter și în Arabia Saudită
Cristiano Ronaldo își confirmă statutul de golgheter și în Arabia SaudităProfimedia
Cristiano Ronaldo (39 de ani) este tot mai aproape de a bate un nou record, devenind primul primul fotbalist din istorie care reușește să fie golgheter în patru țări diferite.

Abha - Al Nassr 0-8

După ce în etapa precedentă a înscris un hattrick împotriva lui Al Taee, echipa românilor Laurențiu Reghecampf și Andrei Cordea suferind un eșec cu 5-1, Cristiano Ronaldo a lovit din nou și este tot mai aproape să își confirme statutul de golgheter în Arabia Saudită.

De această dată, ”victima” a fost chiar Ciprian Tătărușanu, titular în poarta lui Abha, echipă care se luptă să evite retrogradarea, fiind penultima în Roshn Saudi League.

De o singură repriză a avut nevoie Cristiano Ronaldo (min 11, 21 și 42) pentru a bifa cel de-al doilea hattrick consecutiv și a ajunge la 29 de goluri în competiția dominată totuși de Al Hilal, marea rivală fiind în față la 12 lungimi distanță de Al Nassr. Urmașul atacantului lusitan este sârbul Aleksandar Mitrovic, cu 22 de reușite pentru Al Hilal.

Cifrele lui Cristiano Ronaldo din ultimele 5 sezoane în toate competițiile
Cifrele lui Cristiano Ronaldo din ultimele 5 sezoane în toate competițiileFlashscore

Mai mult decât atât, starul portughez a oferit și un assist pentru Al Sulaiheem (44), Sadio Mane trecându-și el numele pe lista marcatorilor (33). Cu avantaj de 5 goluri la pauză, Luis Castro și-a permis ”luxul” de a-l ține pe Ronaldo pe bancă de rezerve în actul secund.

Cu toate astea, oaspeții au mai înscris de două ori, prin Ghareeb (51) și Al Elewai (63). Cel din urmă a completat și el hattrickul și a închis tabela în minutu 86.

De cealaltă parte, Ciprian Tătărușanu (38 de ani) a atins și el un record, însă unul negativ în Arabia Saudită. În acest sezon, portarul român a încasat nu mai puțin de 68 de goluri în toate competițiile, cele mai multe din întreaga sa carieră.

Până în prezent, cele mai multe goluri primite de portarul român într-un singur sezon, în toate competițiile, au fost contorizate în sezonul 2016/17: de 59 a fost învins ”Tătă” în perioada în care apăra pentru Fiorentina.

În luna decembrie, Abha suferea o suferință asemănătoare pe terenul liderului Al Hilal, acolo unde Tătărușanu a încasat 7 goluri.

În celelalte partide din campionatul saudit, Burcă și Tănase au fost titulari pentru Al Akhdoud în înfrângerea cu 3-0 suferită pe terenul lui Al Hilal, în vreme ce Al Taee ajunge la cea de-a treia etapă consecutivă fără succes. Ex-rapidistul Dugandzic a înscris pentru trupa lui Reghe, în eșecul de acasă (2-3) cu Al Taawon.