Tebas: "Vinicius este cel mai bun jucător din competiția noastră, nu este un provocator".

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Tebas: "Vinicius este cel mai bun jucător din competiția noastră, nu este un provocator".
Tebas, în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o pentru a explica măsurile LaLiga împotriva rasismului.
Tebas, în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o pentru a explica măsurile LaLiga împotriva rasismului.
AFP
Javier Tebas, președintele LaLiga, a explicat într-o conferință de presă tot ceea ce s-a întâmplat de când a explodat cazul Vinicius la Mestalla, măsurile luate de organismul pe care îl prezidează și, printre altele, necesitatea de a schimba legea pentru a avea puteri și a putea pune capăt flagelului rasismului și insultelor.

Conducătorul, care i-a cerut scuze lui Vinicius după confruntarea de pe rețelele de socializare pe care au avut-o în noaptea incidentelor de la Valencia, s-a arătat înțelegător cu brazilianul, dar și energic în lupta împotriva rasismului din partea unui sector al fanilor.

"Vinicius este cel mai bun jucător pe care îl avem în competiția noastră, iar marii jucători sunt supuși furiei insultelor rasiste. Am fost deosebit de vigilenți în meciurile pe care Vinicius le joacă în deplasare, pentru că el generează acest tip de animozitate. Dar este o greșeală să credem că provoacă. S-a întâmplat deja cu Cristiano și Messi. Ei nu îl insultă pentru că este un provocator", a spus Tebas.

Ceea ce și-ar dori președintele este să poată să-i explice jucătorului de la Real Madrid "tot ceea ce facem. Sunt frustrat pentru că știu că nu se face totul cum trebuie, conform competențelor. Comisia împotriva violenței nu are competențe de sancționare. Avem nevoie de o modificare a legii din 2007. Vom cere o modificare și competențe. Dacă le vom obține, problema va fi rezolvată în șase luni", a dat asigurări el.

Măsuri

Javier Tebas a recunoscut că este de acord cu închiderea tribunelor, așa cum s-a procedat cu Mestalla. "Sunt în favoarea acestui lucru. Imaginea este afectată dacă nu se iau măsuri". Și este chiar în favoarea mai multor sancțiuni, cum ar fi retragerea de puncte sau abandonarea terenului.

"Dacă jucătorul se simte afectat, bineînțeles că l-aș încuraja să plece. În Spania, sancțiunea de retragere a punctelor nu există ca în Anglia. Ar fi bine să ne gândim la această măsură.

Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, ar trebui schimbate protocoalele și legile și ar trebui să existe mai mult sprijin, lucru care îi lipsește executivului. "Am început să denunțăm în urmă cu doi ani, dar procuratura a clasat mai multe cazuri (cum ar fi Nico Wiliams și meciul cu Atlético). Am decis să ne schimbăm strategia pentru că aceste denunțuri nu au avut succes. Am fost mereu lăsați pe cont propriu, LaLiga este singura care ia atitudine, nicio altă instituție nu o face.

"Fotbalul spaniol nu este rasist și nici eu nu sunt".

"Nu concep rasismul. Am fost acuzat de rasism și insist că îl vrem pe Vinicius alături de noi. Sunt cele mai proaste zile pe care le-am trăit atât ca președinte, cât și ca persoană. Fotbalul spaniol nu este rasist și vom munci pentru a recupera reputația pe care am putut să o pierdem. Nu vrem nici măcar o insultă pe stadioanele noastre și vom continua să lucrăm până când le vom pune capăt", a mai spus Javier Tebas.