Sergio Busquets nu va rămâne în Europa după despărțirea de Barcelona

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Sergio Busquets nu va rămâne în Europa după despărțirea de Barcelona
Sergio Busquets și-a luat adio de la fanii Barcelonei
Sergio Busquets și-a luat adio de la fanii Barcelonei
Profimedia
Sergio Busquets a dezvăluit că nu va juca pentru un alt club european atunci când va pleca de la Barcelona în această vară, deoarece vrea să evite orice șansă de a evolua împotriva echipei pe care o iubește din copilărie.

Mijlocașul în vârstă de 34 de ani va pleca de la Barcelona la finalul sezonului, după ce și-a jucat întreaga carieră profesională pe Camp Nou.

Busquets a vorbit din nou despre posibilitatea de a juca în Statele Unite, excluzând totodată posibilitatea de a juca pentru o altă echipă europeană.

Într-o intervenție la Catalunya Radio, Busquets a spus despre viitorul său: "Nu vreau să mai joc prea mulți ani. Dar este adevărat că viața în Statele Unite este ceva care ne place foarte mult mie și soției mele. Dar la final va trebui să prețuim tot ce avem pe masă.

"Trebuie să analizăm proiectul sportiv al clubului, latura economică a propunerii, calitatea vieții... și de acolo vom lua cea mai bună decizie pe care o putem lua ca familie".

Întrebat dacă ar putea da piept cu Barcelona, Busquets a spus: "Următorul meu capitol va fi departe de Europa. Cu vârsta mea și cu cariera pe care am avut-o la club, cred că nu este necesar și nu sunt sigur că aș putea concura împotriva Barcelonei în vreun meci sau pentru un trofeu important."

Busquets și-a făcut ultima apariție pentru Barcelona duminică, când campioana din La Liga a învins Mallorca cu 3-0, în ultimul meci de pe teren propriu al sezonului.

Sezonul Barcelonei se încheie în acest weekend la Celta Vigo, dar Xavi a spus că Busquets și Jordi Alba, care va pleca și el de la club, își pot lua o vacanță anticipată după meciurile de adio cu Mallorca.

Busquets va părăsi clubul după ce a jucat 722 de meciuri și are în palmares nouă titluri în La Liga și trei Ligi ale Campionilor.