Șeful LaLiga își cere scuze pentru comentariile la adresa lui Vinicius Jr.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Șeful LaLiga își cere scuze pentru comentariile la adresa lui Vinicius Jr.
Javier Tebas, șeful LaLiga
Javier Tebas, șeful LaLiga
Reuters
Președintele LaLiga, Javier Tebas (60 de ani), și-a cerut scuze, miercuri, pentru dezlănțuirea online de duminică la adresa jucătorului lui Vinicius Jr de la Real Madrid, după ce brazilianul a intrat pe rețelele de socializare pentru a se plânge de insultele rasiste la care a fost supus și de inacțiunea ligii spaniole de fotbal.

"Ei bine, se pare că rezultatul nu a fost foarte bun, nu-i așa?", a declarat Tebas pentru Reuters într-un interviu, referindu-se la comentariile sale foarte criticate de pe Twitter, în care i-a sugerat lui Vinicius să afle mai multe despre ceea ce face liga pentru a combate rasismul "înainte de a critica și defăima LaLiga".

"Adică, pentru toți cei care au înțeles că a fost o eroare din cauza formei, din cauza timpului... trebuie să îmi cer scuze", a spus el, adăugând că nu a fost intenția sa de a-l ataca pe Vinicius și dând vina pe "tensiunea momentului".

"Îmi cer scuze față de Vinicius și față de oricine a înțeles că îl atacam pe Vinicius".

El a spus că se simte "neputincios" pentru a combate rasismul în fotbal, deoarece, conform legislației spaniole, LaLiga poate doar să detecteze și să raporteze incidentele rasiste, îndemnând la schimbări legislative pentru ca aceasta să aibă puteri de sancționare pentru a putea lupta mai eficient împotriva rasismului.