Pogba condamnă abuzurile rasiste la adresa lui Vinicius Jr: ”Sunt o boală mintală”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Pogba condamnă abuzurile rasiste la adresa lui Vinicius Jr: ”Sunt o boală mintală”
Paul Pogba a fost și el în repetate rânduri ținta unor abuzuri rasiste
Paul Pogba a fost și el în repetate rânduri ținta unor abuzuri rasiste
Profimedia
Paul Pogba l-a susținut pe Vinicius Jr, starul lui Real Madrid, în lupta sa continuă contra rasismului, după ce fanii Valenciei l-au abuzat în timpul meciului de duminică. Vinicius a fost eliminat în ciuda faptului că a fost abuzat rasial în timpul meciului pierdut de Madrid cu 1-0 în fața Valenciei pe stadionul Mestalla, iar incidentul a stârnit indignare la nivel mondial.

Vinicius a fost eliminat în ciuda faptului că a fost abuzat rasial în timpul meciului pierdut de Madrid cu 1-0 în fața Valenciei pe stadionul Mestalla, iar incidentul a stârnit indignare la nivel mondial. În cele din urmă Federația Spaniolă de Fotbal a intervenit și a dispus anularea cartonașului roșu

Brazilianul a reacționat la faptul că fanii gazdelor au scandat "mono", ceea ce înseamnă maimuță. El a intrat într-o altercație cu jucătorii gazdă și a fost prins de gât înainte de a fi eliminat.

El a fost ținta repetată a insultelor rasiale de când s-a mutat în Spania, în 2018, de la Flamengo, dar acest ultim eveniment a primit o atenție globală și politică.

Pogba îl susține pe Vinicius

Paul Pogba, starul lui Juventus, este cea mai recentă vedetă din fotbal care l-a susținut pe Vinicius Jr, printr-un mesaj postat pe Instagram.

Jucătorul de 30 de ani a condamnat dur instituțiile și autoritățile, pe care le-a acuzat că nu fac suficient și a susținut că jucătorii trebuie să ia situația în propriile mâini, deoarece nu va fi ultima dată când vor fi abuzați.

”Nu este prima dată și nu va fi nici ultima.

”Dar nu trebuie să mai lăsăm să treacă aceste lucruri niciodată. Avem atât de multe exemple și cred că astăzi suntem cu toții de acord că nimic nu s-a schimbat de atunci.

”Banane, zgomote de animale, cântece împotriva noastră? Este vorba de boli mintale și cred că suntem cu toții de acord că nici reclamele, nici sloganurile nu îi vor schimba pe acești oameni. Dacă am învățat un lucru anul acesta, este că atunci când cineva are o inimă neagră, nimic și nimeni nu poate schimba asta.

”Dacă instituțiile nu vor să găsească o soluție reală, haideți să încercăm să o facem singuri, pentru noi înșine”, a scris Pogba pe Instagram.

Internaționalul francez a suferit el însuși numeroase abuzuri rasiale în trecut, cele mai recente survenind în timpul petrecut la Manchester United. El a fost atacat pe rețelele de socializare pentru că a ratat un penalty.

Și în Serie A italiană, unde joacă, au existat cazuri de acest gen în acest sezon. Atacantul Romelu Lukaku de la Inter Milano a primit cartonașul roșu pentru modul în care a celebrat un gol, după ce fanii lui Juventus l-au insultat, dar și în cazul lui federația a anulat suspendarea.

Managerul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a condamnat și el atacurile rasiste la adresa lui Vinicius Junior și a cerut ca insultele la adresa jucătorilor și managerilor din La Liga să înceteze.

Managerul italian a spus că în Spania este în general acceptat ca fotbaliștii și managerii să sufere insulte din partea suporterilor și a presei în timpul meciurilor și a făcut apel la autorități să copieze strategia folosită în Anglia pentru a reduce numărul abuzurilor din fotbalul spaniol.