Camavinga, jucătorul de 20 ani care ar putea cuceri toate trofeele de club cu Real Madrid

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Camavinga, jucătorul de 20 ani care ar putea cuceri toate trofeele de club cu Real Madrid
Un record pe fugă: La doar 20 de ani, Camavinga ar putea câștiga toate trofeele cu Madrid
Un record pe fugă: La doar 20 de ani, Camavinga ar putea câștiga toate trofeele cu Madrid
Profimedia
Camavinga a debutat pentru Real Madrid la 12 septembrie 2021. Un an, șapte luni și 23 de zile mai târziu, el ar putea câștiga toate trofeele cu echipa spaniolă, asta dacă madrilenii vor triumfa în Copa del Rey.

În sezonul trecut a câștigat trei trofee (Supercupa Spaniei, La Liga și Liga Campionilor), iar în acest sezon este pe cale să le câștige pe celelalte trei: a ridicat Supercupa Europei, Cupa Mondială a Cluburilor și acum joacă finala pentru titlul din Copa del Rey, singurul care îi lipsește, notează Marca.com.

Dacă îl va câștiga, își va completa propriul sextet la vârsta de doar 20 de ani, cinci luni și 25 de zile. Un record pe fugă.

Precocitatea lui Camavinga în ceea ce privește performanța și titlurile este spectaculoasă. La vârsta sa, nu numai că este inclus în unsprezecele de start al lui Real Madrid, dar este și protagonistul noii epoci de aur a echipei în materie de titluri, ceea ce ar fi foarte benefic pentru el.

Kroos ar obține, după 9 sezoane la Madrid, același număr de titluri ca tânărul francez

Doar un singur lucru poate evidenția performanța tânărului: Kroos, după nouă sezoane la Madrid, ar obține un număr complet de titluri în același timp cu tânărul francez.

Germanul, bineînțeles, pentru a doua oară la nivel de club, pentru că a parcurs de mult timp cercul complet după ce a câștigat totul cu Bayern înainte de a ajunge pe Bernabéu. A câștiga tot cu Bayern și cu Real Madrid ar însemna un record de o altă dimensiune.

Iar Camavinga, care în decembrie anul trecut a fost la un pas de a câștiga Cupa Mondială, luând parte la finala în care Franța a pierdut în fața Argentinei la penalty-uri, se află pe acest drum.

Dar, cu toate acestea, după finala Cupei, Madridul mai are în față provocarea Ligii Campionilor, cu semifinala cu City. 

Astfel, Camavinga se află la doar patru meciuri distanță de a încheia al doilea sezon la Real Madrid cu șapte titluri.

Marcelo, o legendă madrilenă, fiind jucătorul cu cele mai multe titluri din istoria clubului (25), a avut nevoie de opt sezoane pentru a ajunge la cele șapte titluri pe care Camavinga le-a putut câștiga în doar două.

Recordul lui Marcelo este amenințat de Karim Benzema care, dacă va câștiga Copa del Rey (al treilea trofeu din palmares), ar egala cele 25 de titluri cucerite de brazilian.