Camavinga, omul cheie al Madridului în meciul cu City

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Camavinga, omul cheie al Madridului în meciul cu City
Semifinala Champions League: Manchester City întâlnește Real Madrid
Semifinala Champions League: Manchester City întâlnește Real Madrid
Profimedia
Real Madrid a avut emoții când Eduardo Camavinga a s-a accidentat sâmbătă, în meciul cu Getafe, în La Liga, înaintea confruntării cu Manchester City din Liga Campionilor.

Mijlocașul francez în vârstă de 20 de ani a devenit o figură cheie pentru campioana europeană în exercițiu condusă de Carlo Ancelotti, iar o accidentare ar creat probleme madrilenilor pentru manșa secundă a semifinalei de miercuri, de pe Etihad.

Ancelotti a liniștit temerile madrilenilor în conferința de presă de după meci, spunând că Camavinga și-a luxat genunchiul, dar că acesta se va vindeca rapid și că nu este o problemă mare.

Presa spaniolă a scris de atunci că Eduardo Camavinga va fi apt.

Camavinga, omul cheie al Madridului în meciul cu City

Camavinga a jucat un rol cheie în golul strălucit al lui Vinicius Junior în acel meci, urcând pe teren de pe postul de fundaș stânga pentru a ajuta Madridul să preia conducerea în prima repriză.

Francezul a făcut schimb de pase cu Luka Modric pentru a scăpa de presingul lui City și a ajuns în jumătatea adversă, înainte de a-l servi pe coechipierul său brazilian.

Cu toate acestea, Camavinga a fost, de asemenea, parțial vinovat pentru egalare.

Faptul că joacă în stânga apărării, în locul poziției sale naturale de mijlocaș central, demonstrează că francezul Camavinga face ocazional greșeli, dar devine din ce în ce mai fiabil de la meci la meci - chiar dacă ar prefera să joace pe alt post.

"Cel mai important lucru este să ajut echipa, iar astăzi am făcut asta din nou, dar nu, încă nu este poziția mea cea mai bună", a spus el, după ce a ajutat Madrid să elimine Chelsea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

În ultima vreme, Ancelotti, în meciurile importante, a încercat pur și simplu să își alinieze cei mai buni 11 jucători pe teren, ceea ce a făcut ca Toni Kroos să joace ca mijlocaș de bandă, iar Camavinga să fie folosit ca fundaș stânga.

În sezonul trecut, Camavinga a fost important pentru Madrid, care a cucerit al 14-lea titlu de Liga Campionilor, un record, dar mai ales ca înlocuitor în fazele finale ale meciurilor.

Mijlocașul a adus energie echipei și a ajutat-o să treacă de prelungiri împotriva lui Chelsea și Manchester City în semifinale.

Cu toate acestea, pe măsură ce Madridul a intrat în linie dreaptă în acest sezon, Camavinga a devenit mult mai important în succesul echipei - în ciuda faptului că a jucat în bandă, având 54 de apariții în toate competițiile.

Cariera lui Camavinga

Cariera lui Camavinga la Madrid a avut un start lent, după ce a sosit în vara anului 2021, într-o tranzacție în valoare de până la 40 de milioane de euro (44 de milioane de dolari), în ciuda debutului său în fotbalul profesionist la Rennes.

În 2019, el a devenit cel mai tânăr jucător al echipei franceze, la 16 ani, patru luni și 27 de zile, iar în 2020 a devenit cel mai tânăr debutant al Franței din 1914 încoace.

În capitala Spaniei a câștigat încet-încet importanță. Este clar că va juca un rol important în viitorul lui "Los Blancos."

"Sunt surprins cât de repede s-a adaptat la Madrid, deoarece este un club foarte mare și nu este ușor", a declarat fostul mijlocaș madrilen Claude Makelele la începutul lunii mai.

"Îl văd ca pe un fotbalist cu un mare viitor".

Urmărește Manchester City - Real Madrid pe platforma Flashscore!