Alcaraz va juca cea de-a treia finală din acest an. ”Ne așteaptă ani buni de rivalitate”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Alcaraz va juca cea de-a treia finală din acest an. ”Ne așteaptă ani buni de rivalitate”
Alcaraz și Sinner sau începutul unei frumoase rivalități
Alcaraz și Sinner sau începutul unei frumoase rivalități
AFP
Carlos Alcaraz l-a învins pe Jannik Sinner cu 7-6 (7-4) 6-3 în semifinala turneului Masters 1000 de la Indian Wells după o partidă care a durat aproape două ore.

Cea mai importantă perioadă a jocului s-a derulat în primul set, când Sinner și-a adjudecat trei game-uri la rând, pe parcursul cărora a reușit să adune 11 puncte consecutive, și să întoarcă scorul de la 2-4 la 5-4.

Mai mult, italianul a avut și o minge de set la 6-5, dar Alcaraz a reușit să salveze și să ducă jocul la tie-break, unde s-a impus în fața celui de-al 11-lea favorit al turneului după ce i-a luat un break.

Înaintea acestui meci, Alcaraz (19 ani) și Sinner (21 de ani) se aflau la egalitate în întâlnirile directe, Alcaraz câștigând ambele meciuri pe hard, inclusiv partida maraton din sferturile de finală ale US Open.

"Aș spune că vom dezvolta o mare rivalitate în timp. Jucăm în cele mai bune turnee din lume și vom juca o mulțime de meciuri grozave. Tot ce pot să spun este că sunt foarte fericit cu prima mea finală aici, la Indian Wells", a declarat Alcaraz după partidă.

Spaniolul a ajuns în finală în toate cele trei turnee din 2023 la care a participat, înregistrând o victorie la Buenos Aires și o înfrângere la Rio de Janeiro, ambele împotriva lui Cameron Norrie, dar a ratat în ianuarie Australian Open din cauza unei accidentări.

Alcaraz îl va întâlni în finala de la Indian Wells pe rusul Medvedev, al cincilea favorit, care l-a învins în cealaltă semifinală pe Frances Tiafoe cu 7-5 7-6 (7-4), obținând a 19-a victorie consecutivă din acest an.

Dacă va ieși învingător în finală, Alcaraz va reveni pe primul loc în clasamentul ATP, detronându-l pe Djokovic care a absentat de la acest turneu.